Huisvesting

Het gemeentehuis is nu bijna 40 jaar in gebruik (1978-2018). Er zijn diverse ontwikkelingen die aanleiding geven tot het maken van keuzes in onze huisvesting. In grote lijnen zijn deze als volgt:

  • de capaciteitsvraag en de functionele vraag (doorontwikkeling naar een netwerkorganisatie, regionale samenwerking etc.);
  • de technische staat (levensduur technische installaties, asbest dakbedekking, energienormen en mogelijke toepassing van duurzaamheidaspecten en circulaire economie).

Op basis van de meerjaren onderhoudsplanning zijn er een aantal forse investeringen noodzakelijk die, samen met de capaciteits- en functionele vraag, aanleiding geven om nu aan de slag te gaan met het verkennen van de mogelijkheden voor huisvesting in het gemeentehuis. In 2016 is hiervoor een éénmalig budget van € 100.000 beschikbaar gesteld om dit te gaan onderzoeken. Hiervoor is een extern bureau ingeschakeld die de opdracht heeft gekregen voor het beschrijven van mogelijke scenario’s. In de voorjaarsnota 2017 is een doorkijkje gegeven van de minimale financiële consequenties.

Na de gemeenteraadsverkiezingen zullen we de verschillende mogelijkheden voorleggen aan de raad en zal het genomen raadsbesluit worden verwerkt in de begroting. Een budget voor tussentijdse aanpassingen is in afwachting van de uitkomst van deze discussie op on hold gezet. Een deel van het budget wordt ingezet voor enkele kleinere aanpassingen in het gebouw als instrument voor het cultuurveranderingstraject in het kader van de doorontwikkeling.